Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
E-shop
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ochrana osobných údajov a podnikateľ

Formát: e-book, formát A4, pdf verzia
Počet strán: 48

19,90

Úvod

Ochrana osobných údajov nebola tak pálčivou otázkou ako za posledné roky. Hlavne od prijatia nového zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov (ďalej len „zákon“) sa osobné údaje a ich ochrana zaradili medzi najaktuálnejšie témy. Napriek tomu je ochrana osobných údajov podceňovaná najmä zo strany menších a stredných firiem. Domnievame sa, že je tomu tak z dôvodu priehrštia pojmov a množstva povinností a obmedzení, ktoré zákon prináša, a v ktorých sa ťažko orientujú aj odborníci.

V tomto E-book nájdete Vášho sprievodcu, ktorý Vás uvedie do základov ochrany osobných údajov, vysvetlí pojmy, upozorní na povinnosti a poskytne Vám rady a tipy, ako spracúvať osobné údaje. Pre jednoduchšie vysvetlenie niektorých otázok Vám prinášame príklady zo života, v ktorých sa môžete nájsť a použiť v rámci svojho podnikania.

Obsah

  • Úvod
  • Zoznámte sa s pojmami
  • Čo sú osobné údaje
  • Osobitné kategórie osobných údajov
  • Kto je kto pri spracúvaní osobných údajov
  • Čo všetko sa považuje za spracúvanie osobných údajov
  • Čo je informačný systém
  • Aké sú povinnosti pri spracúvaní osobných údajov
  • Základné povinnosti pri spracúvaní osobných údajov
  • Chcem spracúvať osobné údaje prostredníctvom sprostredkovateľa
  • Povinnosti voči dotknutej osobe
  • Oznamovanie zmien tretím stranám
  • Povinnosti voči Úradu (oznamovanie informačných systémov)
  • Súhlas so spracúvaním osobných údajov
  • Súhlas, jeho forma a obsah
  • Kedy nepotrebujem súhlas so spracúvaním osobných údajov
  • Ako správne získavať osobné údaje
  • Získavanie osobných údajov v špecifických prípadoch
  • Monitorovanie priestoru
  • Zhromažďovanie osobných údajov o zamestnancoch
  • Bezpečnosť a dohľad nad osobnými údajmi
  • Oprávnená osoba
  • Povinnosť mlčanlivosti
  • Kedy poveriť zodpovednú osobu
  • Aké pokuty mi hrozia
  • Modelový príklad
  • Záver

Autori

Glatzová & Co., Podnikam.SK / SITA Slovenská tlačová agentúra, a.s.

Dodávateľ

Podnikam.SK

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...