Stravovanie živnostníka (szčo) v roku 2016/2017

Stravovanie zivnostnika 2016 2017.jpg

Formát: e-book, formát A4, pdf verzia

Počet strán: 24

16,58

Úvod

Uplatňovanie výdavkov na stravovanie do nákladov podnikateľa predstavuje zaujímavý spôsob daňovej optimalizácie, ktorým si môže podnikateľ znížiť základ dane o plnú výšku stravného. V e-booku sa dozviete akú hodnotu gastrolístku si môže živnostník zahrnúť do nákladov v roku 2017, či si môže živnostník uplatniť výdavky na stravu aj v sobotu a nedeľu? Dajú sa stravné lístky uplatniť aj spätne? E-book obsahuje aj príklady.

Obsah

  • Úvod
  • Stravovanie živnostníka
  • Kedy si živnostník môže uplatniť výdavky na stravovanie?
  • Kedy si živnostník nemôže uplatniť výdavky na stravovanie?
  • Sadzby stravného
  • Povinnosti podnikateľa pri uplatnení stravného
  • Ako preukazovať výdavky na stravovanie
  • Podnikateľ, ktorý uplatňuje preukázateľné výdavky
  • Podnikateľ, ktorý si uplatňuje paušálne výdavky
  • Nárok na uplatnenie výdavkov na stravné mimo pracovného týždňa
  • Najčastejšie chyby pri uplatňovaní výdavkov na stravné
  • Vopred nakúpené stravné lístky na dlhšie obdobie
  • Stravné lístky verzus pokladničný blok z reštaurácie
  • Spôsoby stravovania živnostníka
  • Stravné a tuzemská pracovná cesta
  • Stravné a podnikateľ pracujúci časť roka v zahraničí
  • Pracovná cesta živnostníka v zahraničí a nárok na stravné
  • Spoločnosti poskytujúce stravné lístky
  • Účtovanie stravných lístkov
  • Spôsoby účtovania stravných lístkov
  • Príklad č.1:
  • Príklad č.2:
  • Príklad č.3:
  • Najčastejšie otázky súvisiace so stravovaním živnostníka
  • Legislatíva
  • Záver

Autori

Podnikam.SK / SITA Slovenská tlačová agentúra, a.s.

Dodávateľ

Podnikam.SK