Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
E-shop
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako založiť živnosť v roku 2017

Formát: e-book, formát A4, pdf verzia
Počet strán: 25

19,90

Úvod

Možno už dlhšiu dobu nosíte v hlave zaujímavý podnikateľský nápad, alebo Vás láka vidina pracovať na vlastnú päsť a stať sa vlastným šéfom. Nech sú Vaše pohnútky akékoľvek, isté je, že po Vašom pevnom rozhodnutí začať podnikať sa objaví kopa ďalších otázok.

V množstve informácií je niekedy dosť ťažké sa vyznať, preto sme pre Vás pripravili tento e-book, v ktorom nájdete všetky potrebné informácie súvisiace so začatím podnikania formou živnostenského oprávnenia.

Obsah

  • Úvod
  • Na začiatku je vždy myšlienka
  • V čom budem podnikať?
  • Výber obchodného mena
  • Akú formu podnikania si mám vybrať?
  • Živnostenské podnikanie, tzv. živnosť.
  • Spoločnosť s ručením obmedzeným (ďalej skratka „s. r. o.“)
  • Čo treba vedieť o živnosti
  • Čo je živnosť
  • Aké všeobecné podmienky prevádzkovania živnosti musí fyzická osoba splniť
  • Druhy živností
  • Môžem prevádzkovať živnosť, na ktorú nemám odbornú spôsobilosť?
  • Zodpovedný zástupca musí spĺňať
  • Spôsoby založenia živnosti
  • Osobne
  • Elektronicky
  • Na kľúč – prostredníctvom externej spoločnosti
  • Ohlásenie voľnej živnosti
  • Ohlásenie viazanej a remeselnej živnosti
  • Ďalšie povinnosti
  • Registrácia v zdravotnej poisťovni
  • Registrácia v Sociálnej poisťovni
  • Registrácia na daňovom úrade
  • Na čo netreba zabudnúť
  • Registrácia pre daň z pridanej hodnoty
  • Povinná registrácia za platiteľa DPH
  • Dobrovoľná registrácia za platiteľa DPH
  • Rekapitulácia
  • Záver

Autori

Podnikam.SK / SITA Slovenská tlačová agentúra, a.s.

Dodávateľ

Podnikam.SK

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...