Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Login
E-shop
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nová právna úprava ochrany osobných údajov od roku 2018

POZOR! Dňa 15.04.2014 nadobudol účinnosť nový zákon č. 84/2014 Z. z. ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov.
Úplné znenie zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov vznení zákona č. 84/2014 Z.z. bola dňa 30.05.2014 uverejnené v Zbierke zákonov pod číslom 136/2014 Z.z.

Nový zákon o ochrane osobných údajov: zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov novelizovaný zákonom č. 84/2014 Z. z.

Dňa 1.7.2013 nadobudol účinnosť nový zákon č. 122/2013 Z. z.o ochrane osobných údajov a o zmene niektorých zákonov a jeho dva vykonávacie predpisy, ktorými sú vyhláška č. 164/2013 Z. z. o rozsahu a dokumentácií bezpečnostných opatrení a vyhláška č. 165/2013 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o skúške fyzickej osoby na výkon funkcie. Potreba aplikačnej praxe si vyžiadala medzičasom novelu predmetného zákona, ktorá bola v zbierke zákonom uverejnená pod číslom 84/2014 a nadobudla účinnosť dňa 15.4.2014. Novelu si vyžiadala aj vyhláška č. 164/2013 Z. z. o rozsahu a dokumentácií bezpečnostných opatrení, ktorá bola v zbierke zákonom uverejnená pod číslom 117/2014 a nadobudla účinnosť dňa 1.5.2013.

Poslednou novelou zákona o ochrane osobných údajov – zákon č. 84/2014 Z. z. sa predpokladá zníženie administratívnej záťaže prevádzkovateľa a sprostredkovateľa, mení sa celková obligatórnosť ukladania pokút a poriadkových pokút, podmienky poverenie zodpovednej osoby, zužuje sa rozsahu poučenia oprávnených osôb a dochádza tiež k zmenám v súvislosti s registráciou, ktorá bola prekvalifikovaná na oznamovaciu povinnosť a iné. 

Počas školenia Vám poskytneme všetky potrebné informácie súvisiace s novým zákonom o ochrane osobných údajov v kontexte jeho poslednej novely vrátane informácii o jeho vykonávacích predpisoch. Školenie organizujeme v skupinách do 10 účastníkov. Máte preto možnosť prediskutovať Vaše otázky priamo s lektorkou a zorientovať sa v problematike.

Seminár je určený pre

štatutárov, manažérov, personalistov a pre každého, kto akýmkoľvek spôsobom spracúva osobné údaje, resp. prichádza s nimi do kontaktu.

Obsah seminára

  • Právny rámec ochrany osobných údajov, ciele, predmet a pôsobnosť zákona o ochrane osobných údajov,
  • Výklad základných pojmov,
  • Zásady spracúvania osobných údajov,
  • Právny základ spracúvania osobných údajov,
  • Základné povinnosti prevádzkovateľa a sprostredkovateľa,
  • Získavanie osobných údajov a ich likvidácia,
  • Bezpečnosť spracúvania osobných údajov
  • Dohľad nad ochranou osobných údajov, zodpovedná osoba – absolvovanie skúšky na výkon funkcie zodpovednej osoby, poverenie zodpovednej osoby, konkrétne povinnosti a rozsah jej zodpovednosti,
  • Práva dotknutej osoby,
  • Cezhraničný tok osobných údajov,
  • Oznamovacia povinnosť, osobitná registrácia a evidencia informačných systémov.

Terminy

Dátum Miesto udalosti Cena bez dane
1. decembra 2017 Bratislava 185,00 €
21. novembra 2017 Bratislava 185,00 €
15. augusta 2017 Bratislava 185,00 €
23. októbra 2017 Bratislava 185,00 €

Časový harmonogram

  • 8.30 – 9.00  registrácia účastníkov
  • 9.00 – 11.30  prednáška
  • 11.30 – 12.30  obed
  • 12.30 – 16.00  prednáška a diskusia

Miesta, kde organizujeme semináre:

Bratislava – Vydavateľstvo Verlag Dashöfer – Centrum vzdelávania. 
Železničiarska 13, 814 99 Bratislava 1
Vlastné kompletne zariadené školiace miestnosti, približne pre 12 ľudí.

Žilina – Holiday Inn Žilina
Športová 2, 010 01 Žilina

Košice – Vzdelávacie centrum TeleDom
Timonova 27, 040 01 Košice

Vysoké Tatry – Grand Hotel Starý Smokovec****
Starý Smokovec 38, 062 01 Vysoké Tatry

Donovaly – Hotel Galileo****
Donovaly 196, 976 39 Donovaly

*V prípade záujmu o ubytovanie za zvýhodnenú cenu v niektorom z uvedených miest, neváhajte kontaktovať Ing. Zuzanu Cmorejovú na tel. č.: 0915 692 889 alebo mailom: zuzana.cmorejova@dashofer.sk.

Od januára 2014 je Centrum vzdelávania členom Asociácie inštitúcií vzdelávania dospelých v Slovenskej republike.

*Vstupenku spolu s organizačnými pokynmi a zálohovou faktúrou Vám pošleme minimálne 4 pracovné dni pred uskutočnením seminára na Vami uvedenú e-mailovú adresu.

Kontakt na organizátora

Stručná charakteristika Odborné školenia, semináre a workshopy organizuje Centrum vzdelávania pod hlavičkou vydavateľstva Verlag Dashöfer úspešne už niekoľko rokov. Viac ako 10.000 spokojných účastníkov, desiatky lektorov – uznávaných odborníkov z praxe, nové témy reflektujúce aktuálne diane a legislatívne zmeny sú spoločným znakom pre Centrum vzdelávania.
Hlavná oblasť pôsobenia Odborné vzdelávanie, semináre a workshopy
Adresa Železničiarska 13, P.O.BOX 323, Bratislava 1, 814 99

Školenie online objednávka

Pre prihlásenie sa na školenie vyplňte svoje údaje. Aby sme predišli nedorozumeniam, vyplňte ich pravdivo a uveďte aktuálne dáta. Organizátor školenia vás bude informovať o ďalšom postupe.

júl, 2017

pon

ut

str

štv

pia

so

ne

-

-

-

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...