Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
E-shop
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nový zákon o ochrane osobných údajov a nariadenie GDPR

15. februára 2018 Tlačiť

Seminár je zameraný na informácie o spracúvaní osobných údajov podľa Nariadenia EP a Rady (EÚ) 2016/679 (všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov – GDPR) a nového zákona o ochrane osobných údajov.
Prínos pre Vás:

Poskytneme Vám komplexné informácie súvisiace so zmenami ochrany osobných údajov
Ukážeme ako sa pripraviť na zmeny.

Prednášajúci: PhDr. Anna Miklošová pôsobí v oblasti ochrany osobných údajov od roku 1998, kedy pracovala ako vedúca oddelenia registrácie informačných systémov obsahujúcich osobné údaje. Od roku 2002 do konca roku 2013 pracovala na Úrade na ochranu osobných údajov SR ako inšpektorka. V súčasnosti pracuje v súkromnej sfére a zaoberá sa poradenstvom v oblasti bezpečnosti a ochrany osobných údajov. Je autorkou mnohých článkov v uvedenej oblasti zameraných na ochranu osobných údajov v personalistike, v agendách miest a obcí, v školách, v zdravotníckych zariadeniach, pri správe bytov a nebytových priestorov a ďalších (vydavateľstvo Verlag Dashofer, Nakladateľstvo Forum, Vydavateľstvo Raabe ap.). Je dlhoročnou lektorkou v oblasti ochrany osobných údajov a prednáša už 16 rokov.
Účastnícky poplatok:70,00 € bez DPH84,00 € s DPHV účastníckom poplatku je zahrnutý obed, občerstvenie (káva, čaj, minerálka), materiál v elektronickej podobe a náklady na organizačné zabezpečenie seminára.
Údaje pre úhradu účastníckeho poplatku:IBAN: SK25 0200 0000 0014 4064 3012, SWIFT: BIC SUBASKBX Variabilný symbol: číslo objednávky
Účastnícky poplatok nie je možné uhradiť hotovostne pred alebo počas seminára. V prípade, že účastník neuhradí faktúru včas a v celej výške, organizátor si vyhradzuje právo stornovať záväznú prihlášku/objednávku. Organizátor si vyhradzuje právo ukončiť registráciu účastníkov pred stanoveným termínom uzávierky prihlášok/objednávok, ak počet prihlásených účastníkov presiahne kapacitné možnosti, o čom upovedomí záujemcov telefonicky alebo elektronicky.
Program:

Nový právny rámec spracúvania osobných údajov (GDPR, smernica, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov)
Predmet a pôsobnosť GDPR a zákona o ochrane osobných údajov
Vymedzenie niektorých hlavných pojmov
Právny základ spracúvania údajov podľa súčasnej legislatívy v porovnaní s GDPR a podmienkami ustanovenými zákonom č. 18/2018 Z. z. (napr. PAM, kamerové systémy, marketing, a ďalšie).
Zásady spracúvania osobných údajov
Práva dotknutej osoby: právo na informácie vrátane profilovania, prístup k osobným údajom, právo na opravu, právo na zabudnutie, právo na prenosnosť,
Bezpečnosť spracúvania osobných údajov podľa zákona a podľa nariadenia: Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov, Konzultácia s úradom, Kódexy správania, Certifikácia a akreditácia, oznámenie porušenia ochrany osobných údajov úradu a dotknutej osobe,
Zodpovedná osoba, jej postavenie a povinnosti podľa nariadenia, nové pravidlá pre určenie zodpovednej osoby
Prevádzkovateľ a Sprostredkovateľ, ich vzájomný vzťah. Zodpovednosť Prevádzkovateľa, zodpovednosť sprostredkovateľa, spoloční prevádzkovatelia
Záznamy o spracovateľských činnostiach
Oprávnené osoby podľa GDPR a legálny základ pre ich oprávnenie spracúvať osobné údaje
Výkon dozoru podľa nového zákona
Diskusia

Harmonogram:

08:30 – 9:00
registrácia

9:00 – 10:00
prednáška

10:00 – 10:20
prestávka

10:20 – 11:20
prednáška

11:20 – 11:30
prestávka

11:30 – 12:30
prednáška

12:30 – 13:15
obedňajšia prestávka

13:15 – 15:00
prednáška, diskusia

15:00
predpokladaný záver seminára

 

Odporúčané články

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií. Všeobecné obchodné podmienky | Kontakt
OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...

X