Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
E-shop
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

WORKSHOP: Ochrana osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia – prakticky.

Zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov nahrádza nový zákon, s ktorým prichádza aj nové nariadenie GDPR. Z uvedeného dôvodu sme pre vás zorganizovali workshop vedený tímom lektorov, ktorí dôsledne informujú o zmenách a povinnostiach, ktorým sa v blízkej budúcnosti nevyhnete, a pripravia vás na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi.
Nariadenie 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov („GDPR“) zavádza novú dôležitú povinnosť pre prevádzkovateľov, a to notifikáciu dozornému orgánu a dotknutým osobám v prípade porušenia ochrany osobných údajov. Na workshope sa dozviete, akým spôsobom si splníte základné povinnosti v súvislosti s notifikáciou porušenia ochrany osobných údajov a ako zabezpečiť informačné systémy osobných údajov tak, aby prípady notifikácie boli čo najviac minimalizované.
Pripravte sa na to, že od 25. 5. 2018 nemôže byť žiadna dokumentácia k ochrane osobných údajov vypracovaná podľa zákona č. 122/2013 Z. z. Aj tieto a mnohé ďalšie potrebné informácie budú lektormi zodpovedané na workshope kde máte možnosť otvorene diskutovať o nejasnostiach, ktoré z daných zmien vyplývajú.
Prínos pre Vás:

Jedinečná možnosť otvorenej diskusie o nejasnostiach ktoré zo zmien vyplývajú

Prednášajúci: JUDr. Marcela Macová absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, obhájila rigoróznu prácu na tému Ochrana osobných údajov na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium na Univerzite Komenského na tému Ochrana osobných údajov. Zúčastňuje sa pravidelne na konferenciách a prednáša na tému ochrana osobných údajov, je autorkou komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov a mnohých článkov na tému ochrana osobných údajov. Od roku 2005 do februára 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Má vlastnú spoločnosť DAPRO Consulting s. r. o., kde sa venuje profesionálne zodpovednej osobe, školeniam, poradenstvu, auditu, vypracovaniu dokumentácie podľa zákona o ochrane osobných údajov.
JUDr. Pavel Lacko, LL.M. je absolventom Právnickej fakulty Univerzity Komenského, študoval právo aj na Univerzite v Kodani, a je tiež absolventom Univerzity v Cambridge. V súčasnosti pôsobí ako advokát, je predsedom občianskeho združenia Spoločnosť na podporu rozhodcovského konania. Zároveň pôsobí ako externý lektor na Právnickej fakulte Univerzity Komenského, kde vyučuje predmety v anglickom jazyku s problematikou medzinárodného práva súkromného a medzinárodnej arbitráže. Vo svojej odbornej praxi sa okrem všeobecného obchodného práva zameriava na medzinárodné právo súkromné, rozhodcovské konanie a právo duševného vlastníctva. Aktívne sa venuje lektorskej a publikačnej činnosti.
JUDr. Ondrej Zimen v minulosti pracoval pre Úrad na ochranu osobných údajov SR, kde bol vedúcim oddelenia inšpekčných a analytických činností, pričom sa tiež podieľal na tvorbe legislatívy ako člen slovenskej delegácie v pracovnej skupine Rady Európskej únie zodpovednej za reformu vedúcu k prijatiu GDPR. V súčasnosti pôsobí vo firme Dagital Legal, s.r.o. Vo svojej právnej praxi pomáha vytvárať komplexné „compliance“ riešenia pre ochranu osobných údajov a dátovú bezpečnosť, pravidelne publikuje, zúčastňuje sa odborných konferencií a vykonáva funkciu zodpovednej osoby.
Účastnícky poplatok:90,00 € bez DPH108,00 € s DPHV účastníckom poplatku je zahrnutý obed, občerstvenie (káva, čaj, minerálka), materiál v elektronickej podobe a náklady na organizačné zabezpečenie seminára.
Údaje pre úhradu účastníckeho poplatku:IBAN: SK25 0200 0000 0014 4064 3012, SWIFT: BIC SUBASKBX Variabilný symbol: číslo objednávky
Účastnícky poplatok nie je možné uhradiť hotovostne pred alebo počas seminára. V prípade, že účastník neuhradí faktúru včas a v celej výške, organizátor si vyhradzuje právo stornovať záväznú prihlášku/objednávku. Organizátor si vyhradzuje právo ukončiť registráciu účastníkov pred stanoveným termínom uzávierky prihlášok/objednávok, ak počet prihlásených účastníkov presiahne kapacitné možnosti, o čom upovedomí záujemcov telefonicky alebo elektronicky.
Program:

Na koho sa vzťahuje zákon č.18/2018 Z.z.
Na koho sa vzťahuje nariadenie GDPR
Ako postupovať v prípade dobrého nastavenia ochrany osobných údajov
Aké najväčšie povinnosti mi vyplývajú z nariadenia
čo znamená „porušenie ochrany osobných údajov“
účel notifikácie
na ktoré prípady porušenia ochrany sa vzťahuje notifikácia dozornému orgánu
na ktoré prípady porušenia ochrany sa vzťahuje notifikácia dotknutým osobám
dokedy je potrebné realizovať notifikáciu dozornému orgánu
aké informácie je potrebné dozornému orgánu notifikovať
aké sú ďalšie povinnosti spojené s porušením ochrany osobných údajov
možné sankcie v prípade neoznámenia porušenia
minimalizácia prípadov notifikácie porušenia osobných údajov
Ako je možné vo firme nastaviť efektívny interný GDPR compliance systém?
Dozviete sa o praktických výzvach, ktoré GDPR spôsobuje
Dozviete sa čo je vhodné a potrebné brať do úvahy
Pochopíte princípy, ktoré treba budovať a rozvíjať v individuálnom prostredí
Dozviete sa, čo je to princíp zodpovednosti prevádzkovateľa
Urobíte si prehľad o službách určených na dosahovanie súladu s GDPR
Pochopíte reakciu trhu na dopyt po GDPR službách
Dostanete praktické tipy a odporúčanie pre dosahovanie súladu s GDPR
Diskusia

Harmonogram:

08:30 – 9:00
registrácia

9:00 – 10:00
prednáška

10:00 – 10:20
prestávka

10:20 – 11:20
prednáška

11:20 – 11:30
prestávka

11:30 – 12:30
prednáška

12:30 – 13:15
obedňajšia prestávka

13:15 – 15:30
prednáška, diskusia

16:00
predpokladaný záver seminára

 

Školenie online objednávka

Pre prihlásenie sa na školenie vyplňte svoje údaje. Aby sme predišli nedorozumeniam, vyplňte ich pravdivo a uveďte aktuálne dáta. Organizátor školenia vás bude informovať o ďalšom postupe.
  • Po objednaní seminára prostredníctvom portálu Podnikam.sk vám bude uplatnená zľava 5% z cenníkovej ceny seminára. Ak ste členom klubu Podnikam.sk získate zľavu až 15% z cenníkovej ceny! Staňte sa členom prémiového Klubu Podnikam.SK

apríl, 2018

pon

ut

str

štv

pia

so

ne

-

-

-

-

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Žiadne školenia, kurzy a semináre pre vybraný rozsah parametrov

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií. Všeobecné obchodné podmienky | Kontakt
OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...

X